http://Link-exchange.comxa.com

PIESA NOUA ANIMAL X-UNII DINTRE NOI (feat. Yolo)


Piesa "Unii dintre noi" a celor de la Animal X este un nou single, extras de pe cel mai recent album al trupei. Piesa vine ca o binecuvantare pentru fanii DnB/alternative/hardcore romani.
Un alt lucru ce poate fii spus despre ea este faptul ca este urcata pentru download legal si gratis pe site-ul oficial al single-ului    uniidintre noi .ro

TEST STUPID



UN TEST CARE DIN PROPRIE EXPERIENTA POT SPUNE CA GENEREAZA DEPENDENTA....FA-L SI VEZI CAT DE STUPID ESTI!!!!!

DESPRE ZOMBII sau ciudatul cult al "mortilor care merg"

Conform certificatului de deces in 1962, un taran din Haiti, Claivius Narcisse, a murit in apropierea satului sau de bastina din Valea Artibonite. Desi puternic din punct de vedere fizic si rareori bolnav, incepuse sa aiba dificultai de respiratie in urma unei dispute cu fratele sau. A inceput sa scuipe sange si a murit dupa doua zile. Corpul sau a fost ingropat intr-un cimitir de tara.
Optasprezece ani mai tarziu, Narcisse se plimba prin piata satului. Impreuna cu alti care su fost surprinsi hoinarind prin apropierea orasului Cap Haitian, a declarat ca fusese dezgropat de oameni care l-au batut , iar apoi l-au obligat la o munca de sclav, ca zombi. Era unul dintre dezgustatorii "morti care merg", mult timp considerati a fi simple nascociri ale superstitiilor din insula in care voudon-ul sau voodoo-ul se spune ca ar predomina. Dupa doi ani de servituti ingrozitoare, stapanul zombiului lui Narcisse a fost omorat, insa nefericitul tanar nu a indraznit sa se intoarca acasa pana la moartea fratelui sau. Stia ca ruda sa planuise transformarea.
Conform exppertilor, zombii sunt produsi printr-o combinatie de presiune psihologica si farmacologie exotica. Soarta victimei este decisa de familie sau de vecini; victima este otravita cu un anestezic natural foarte puternic, tetrodotoxin, care poate sa ucida sau sa provoace paralizie sau chiar moarte aparenta.
Pentru a reanima victima in momentul dezhumarii,preotul voodoo ii baga pe gat o pasta care in creola se numeste "castravetele lui zombii". Noul zombii este adus intr-o stare de neputinta si pu sa munceasca pana la moarte sau pana cand se considera ca a muncit destul



STIRI

"AMBASADORI" ai Romaniei



    Acum cateva zile am fost provocat sa raspund la intrebarea "Care crezi ca este,la momentul actual, cel mai cunoscut "ambasador" al Romaniei?" Intrebarea  nu se refera la persoane din viata politica (sincer nu cunosc numele niciunui amabasador politic al romaniei) ci la persoane ce pot reprezenta cel mai bine Romania pe plan extern, un soi de blazoane , reprezentanti, persoane care ar putea face spre exemplu un cetatean al Marii Britanii, sa zicem, in momentul in care aude numele unui astfel de "ambasador  sa se gandeasca si la tara lui de "provenienta" (adica la Romania)
    Persoane ce pot fi etichetate astfel exista (putine , dar privind jumatatea plina a paharului ele exista). Romania deja "foloseste" nume ca Hagi, Comaneci sau Tiriac drept blazoane. Ar mai exista si alte personalitai spre exemplu Eugen Ionescu (dramaturg) , Bute, de ce nu Mircea Lucescu sau Octavian Belu care momentan poarta pe umeri steaguri romanesti (la propriu sau la figurat)
     De fapt orice personalitate ca sa zic asa de la cantaret in frunza pana la om de stiinta atat timp cat ceea ce face aduce un beneficiu sau un plus pentru imaginea Romaniei aflata deja in declin poate lua locul, zic eu, unei caramizi din zidul reprezentat de felul cum  Romania este perceputa de comunitatea internationala. Eu sau tu suntem direct influentati de ideile preconcepute ale persoanelor di afara tarii in momentul in care calatorim peste granite (acesta este un adevar general valabil) si sunt nenumarate exemple ce pot sustine aceasta afirmatie. Circula o vorba  la romani si anume "Ce-si face omul cu mana lui ... se cheama lucru manual", in sensul ca romanul singur si-a construit imaginea.
    Urmatoarea intrebare survine inevitabil...daca ce-i ce au un aport benefic pot fi catalogati pe buna dreptate drept "ambasadori" pe cei cu aport negativ cum ii numim? Sau mai bine spus ce se intampla cu aceste persoane?. De obicei mai exact in ultimul timp romanul este etichetat drept hot, tigan, violator sau chair criminal, in tari precum Spania, Italia, Franta sau concis spus in Uniunea Europeana. Aceste etichete sunt generate de "actiuni" pe care nu am idee cum sa le cataloghez, ale cetatenilor romani plecati in afara tarii.
    Exemple si aici sunt nenumarate dar ca exemplu concret, (o stire care m-a lasat cu gura cascata sincer si care face adevarate tururi de forta pe canalele de stiri si situri-le romanesti si nu numai,din pacate) un roman undeva in suburbiile Madridului isi ucide prietena insarcinata in luna a 5 a (in varsta de 19 ani). Acuma sincer povesti de genu fac subiectul principal al stirilor de ora 5 in romania, iar pentru un ochi si o minte "antrenata" socul nu e mare sau nu e cat ar trebui sa fie de mare. Romanul ucigas "al nostru" imi permit sa-l numesc asa nu se opreste la o simpla crima. Isi deschide web-cam-ul si intra intr-o convorbire cu tatal fetei. Sinistru sau nu ii arata tatalui cadavrul fetei moarta prin strangulare si il ameninta pe acesta ca o omoara si pe sora acesteia . Mai tarziu se afla ca baiatul o omorase in fata sorei mai mici a fetei (13 ani) si a primului lor coplil.
   Sincer nu voiam sa prezint scene macabre in acest post insa vreau sa arat un singur lucru. Daca spre exemplu tu esti un spaniol care nu prea stie multe lucruri de romania dar sa spunem esti extrem de pasionat de box spre exemplu iar sportivul tau preferat-Bute-in seara aceasta (ipotetic) castiga titlul mondial intr-un meci superb iar peste doua zile vecina de la parter, romanca aia draguta, este omorata de prietenul ei (tot roman) care arata pe web "opera" savarsita familei din Romania. Ce imagine ti-ar veni tie in minte de acum incolo cand vei auzi despre Romania? Poate daca scene de genu s-ar intampla odata la 2 ani  te-ai gandi mai mult la Bute dar nu-i asa. Crime violuri etc. sunt subiecte ale publicatiilor europene si din pacate romanii sun deseori actori principali.
    Imaginea Romaniei  pare a fi acum un soi de balanta. Pe un taler avem binele iar pe celalalt avem raul. Cei care se chinuie -poate- saduca cat mai sus numele Romaniei sunt trasi in jos de oameni de rand (paradoxal) ce prin faptele lor ingroapa o imagine si asa carbonizata a tarii noastre.
     Altfel spus orice roman reprezinta un fragment din imagine tarii, iesim in evidentacu actiuni dezonorante, ne complacem si dormim un somn al nepasarii, prostiei si inculturii. Decate ori intamplari de genu ies la suprafata o imagine  aromaniei deja ciuruita se scufunda mai adanc. Solutiile pentru problema de fata nu mi le pot imagina iar
                        CONCLUZIILE LE TRAGETI SINGURI!!!!!!!! 
     

POZE TARI DE PE INTREG INTERNETUL (part 1)

Din saga "MINUNILE INTERNETULUI" sunt adunate aici o serie de poze (si nu numai) ce m-au "impresionat".


Numarul 1 LIKE A BOSS (la fel ca majoritatea pozelor din acest post nu prea are nevoie de comentarii sau ca sa spun asa o descrire anume) cred ca se potriveste stilului de viata a unui "bine definit" Didel (sau mai bine cunoscutul termen de cocalar) de Romania. Voila!!!


Numarul 2 numit MIND FUCK este influentat de un film pe care l-am vazut recent, numit "Take him to The Greek" (filmul e destul de vechi-eu numai acum l-am vazut). E o faza tare acolo legata de aceasta tehnica: "mind fuck"(in traducere libera "futere de minte" sau mai bine spus manipulare) [NOTA-o sa traduc fiecare cuvant dupa acest post, pentru cei care au dificultati cu engleza] 
In traducere libera [prima poza]- "te fut la minte chiar acum" (se refera la manipulare-personajul prinicipal e Puff Daddy deci nu ne asteptam  la o alta exprimare)
                              [a doua poza]-"sper ca porti un prezervativ pentru ca am o minte murdara"
<<daca replica nu are sens va recomand filmul "Take him to The Greek">>

Numarul 3 este reprezentat de povestea "vietii"  Lamborghini-ului din dotarea politiei italiene (fara comentarii)



DRACULA BISTRITEANUL

Banuiesc ca toata lumea stie vag sau in detaliu cine e Dracula. Pentru cei ce nu stiu Dracula reprezinta poate cel mai de succes vampir al lumii (personal cred ca il bate pe Edward Cullen).
Bram Stoker este numele scriitorului din Marea Britanie (la origine Irlandez) care practic a inventat acest personaj odata cu publicarea romanului DRACULA in anul 1867.
 Pana aici toate bune si frumoase Bram Stoker scrie o carte sa zicem horror (care dupa unele surse se vinde cel mai bine de-a lungul timpului dupa biblie,ceea ce ma indoiesc) cu puternice accente de mitologie,istorie si chiar geografie a Romaniei si nu numai (europeana  ar fi mai corect spus dar cu precadere romaneasca)
 Toata lumea leaga acest personaj de Vlad Tepes (sangerosul domnitor subliniez al TARILOR ROMANE). In esenta aceasta analogie a fost creata de insusi autor care desi doreste in prima faza sa-si numeasca personajul insetat de sange drept Lord Wampyr revine asupra acestei decizii dupa ce gaseste numele lui Tepes.
 De unde pana unde Dracula= Vlad Tepes?,referindu-ma aici strict la nivel de nume,iar raspunsul este foarte simplu: Vlad Tepes este cunoscut si sub numele de Vlad Dracu denumire data de taranii romani care recunosteau in blazonul reprezentand un dragon (insemnul ordinului secret numit Ordinul Dragonului din care Tepes facea parte) pe necuratul.
 Ce vreu defapt sa spun este ca Vlad Tepes in afara de faptul ca eventual genereaza intr-un fel numele lui Dracula si viata lui anterioara (autorul face cateva referiri la date din istoria romanilor ca razboaiele cu Imperiul Otoman sau metodele mai putin ortodoxe de torutura folosite de Tepes ) nu are nimic in comun cu acesta de exemplu castele sau eu stiu ce locatii.
 Nu stiu cati dintre voi stiu dar cartea lui Bram Stoker amplaseaza castelul lui Dracula undeva in Pasul Tihuţa (judetul Bistrita-Nasaud). Autorul precizeaza clar ca Jonathan Harker (unul din personaje) porneste din Londra intr-o calatorie de afaceri avand ca destinatie castelul contelui Dracula  din Transivania. Harker calatoreste cu trenul si caleasca si petrece o noapte intr-un han din Bistrita numit Coroana de aur ca mai apoi in zori de zi sa ia caleasca si sa traverseze trecatoarea Bîrgaului ajungand astfel la destinatie.

 Deci cartea domnului Stoker atesta castelul ca existand in Bistrita Nasaud nu Sibiu ,Sighisoara, Brasov sau mai stiu eu unde. Tin dealtfel sa mentionez faptul ca (ministerul de externe am impresia) a construit (1974) un hotel in Bistrita cu numele Coroana de Aur si respectiv un altul aproape de Pasul Tihuta cu numele Dracula (ultimul dintre ele cu aliura  de castel) copiind astfel imaginile din cartea lui Bram Stoker. Insiruirea de sate  din carte ,la fel, poate fi observata foarte usor pe harta.

 Cu toate ca Branul e mai spectaculos iar de cetatea Poenari nici nu mai incape in vorba adevaratul topos al actiunii romanului este Bistrita chiar daca politica turistica de la momentul actual nu prea aminteste acest lucru.

Dracula intr-o lume in  care Romania parca nu mai apare pe harta  reprezinta un blazon  sau de ce nu un mijloc de a atrage turisti.Cu toate acestea un anumit  Dennis McIntyre presedinte al Bram Stoker s Dracula Organisation (o organizatie care habar nu am ce-si propune) afirma ca povestea lui Stoker ar fi mai mult una de inspiratie pur irlandeza decat romaneasca si ca sangerosul Dracula ar fi de fapt copia fidela a unui sangeros baron irlandez din secolul 19 mai mult in opinia lui Dracula vine din irlandezul Droch Ola ce se traduce  prin sange rau. CE GLUMA BUNA!!


 Nu pot contesta e o coincidenta al naibii de buna insa referirile la spatiul romanesc transilvanean precum si cele facute la trecutul istoric al lui Vlad Tepes si implicit al Romaniei fac din romanul lui Bram Stoker un roman al unui strain care are la baza Romania. Corectati-ma daca gresesc insa eu nu cunosc si alt exemplu de acest gen. Simplu fapt ca face referire la Transilvania m-a facut sa cred ca e mai tare ca Twilight-ul lui S. Meyer =))))

ROMANIA-N PIELEA EI









  


















 Nu stiu daca a-ti aflat despre acest site http://www.incogniterra.org (Nu stiu de ce dar am impresia ca eu aflu ultimul depre astfel de site-uri) insa m-am simtit nevoit sa-l evidentiez printr-un post. Practic Romania recunoastem sau nu e o tara "pe duca" (putem spune asta aproape din orice punct am privi problema) sunt de parere ca cel mai de pret lucru ce ramane Romaniei in zilele acestea e natura sau mai bine spus peisajul natural. Nu spun ca atat are Romania-natura frumoasa si punct, spun ca Romania are oameni de valoare (spre exempu) care insa fie pleaca satuli  de sistem fie raman si lupta cu el fara niciun rezultat sau in fine raman si sunt corupti de sistem, lista exemplelor ar putea continua dar ele nu-si au locul aici (pentru ca vorbim de natura).
Nu sunt omul potrivit pentru asemenea remarci , cu toate aceste imi asum responsabilitatea pentru ceea ce scriu.
  Revenind la site-ul de mai spus tot ce vroiam sa spun e ca el reprezinta un soi de album foto si nu numai, al romaniei si ca merita a fi vazut. Vazand pozele de pe site raman cu un gust amar gandindu-ma la turismul romanesc care nu reuseste sa fructifice nimic aproape din tote resursele "puse la dispozitie". Dar  deh poate ne-om trezi si noi candva.

CHIAR CA I-A LIPSIT

Citisem acum cateva zile o stire, pe care nu stiu momentan cum sa o cataloghez. Intru-n fel consternat dar si impresionat in acelasi timp aflam povestea unui vietnamez a carei sotie murise undeva prin anul 2003, pana aici toate bune si normale lucruri problema e ca tipul nostru imediat dupa ce faptul regretabil se petrecuse a inceput sa-si petreaca noptile in cimitir. Nu ca un zombi sau ceva asemanator ci mai exact dormea pe mormantul sotiei sale-noaptea. Infricosator sau nu pe domnul cu pricina nu l-a deranjat nimic legat de lume a de dincolo sau de atmosfera cam sumbra din "dormitorul" sau. Ceea ce l-a deranjat insa au fost conditiile meteo fapt ce l-a impins pe vietnamez sa se gandeasca la saparea unui tunel dupa spusele lui astfel se micsora si distanta dintre ei si el scapa si de vremea rea (EINSTEIN!!). Tunelul insa a ramas la stadiul de proiect copii barbatului afland despre obiceiurile,si "vizitele amoroase" ale tatalui lor i-au interzis acestuia sa mai mearga la cimitir.
Nu stiu cum vi se pare povestea pana acum gotico-romantica, sau poate doar deplasata dar faptul ca dupa aproximativ un an tipul revine in cimitir si de data asta dezgroapa ramasitele sotiei si le duce acasa impinge povestea la limita extrema. Practic vietnamezul a fost prins facand toate acestea la ceva timp dupa moartea sotiei, deci a petrecut ceva timp alaturi de oasele acesteia.
Ce pot sa sper in final e ca tot ce facea el acolo era din pura iubire si nu si alte dorinte "deshuchiate". Oricum nu stiu daca deja ati auzit despre tipul cu pricina sa nu insa mie mi-a lasat o impresie destul de ciudata.

firstborn

De ceva vreme incoace imi fac curaj sa construiesc "blogul personal"...in sfarsit am reusit!!! Fara prea mari sperante sau aspiratii pentru obiectul muncii mele (spun asta pentru ca o sa existe infinit de multe persoane care sa nu aprecieze ceea ce fac sau macar sa intoarca privirea spre ceea ce fac) urmeaza practic "chinul" primei postari. Personal nu stiu daca fiecare blogger s-a izbit de aceasta problema insa la mine in mod clar a scrie prima postare e un adevarat travaliu. Daca bloggeri care citesc asta au intampinat acelesi probleme sau daca la ei pusi fiind in aceeasi situatie primul post a fost ceva natural, izvorat din providenta divina,imaginati-va cum e sa incerci sa scri ceva concret, solid, lizibil, sau mai bine spus expresiv neavand o tema anume.
Unii o sa spuna acum "bine frate de ce nu ai gasit o tema -te tot plangi -mare lucru -neinspiratule".In fond toate astea-s adevarate insa nu intentionez sa public despre ceva la caterinca,tutoriale,durerea indurata traind in romania, prostia ce abunda in patria natala, ajutor pentru examene, tratate de ortodoxism, cum sa mancam sanatos, kamasutra, metode de agatat etc.nu pentru ca subiectele sunt epuizate (mai ales cel cu prostia in Romania) sau pentru ca netu-i plin de asa ceva (nu zic nici ca n-ar fi) ci doar din simplul fapt ca nu am gasit inca o tema reprezentativa ca sa zic asa. Daca pe parcurs muza inspirativa ma va ajuta sa gasesc ceva o sa va anunt pana atunci o sa postez tot ce-mi vine la mana tot ce-mi convine si ce nu, impresii, pareri, opinii. Daca vrei citesti daca nu,nu. Sigur nu am captat prea multa atentie cu primul post dar asta e. Am tras de el mult pana a iesit.

review www.atematic.blogspot.com on alexa.com xoxHits.com - free counter service Bloguri, Bloggeri si Cititori
 


ATEMATIC - Templates Novo Blogger 2008 | Tested by Blogger Templates | Rewards Credit Cards